5 gode råd til efterisolering af klimaskærmen

De fleste er klar over, at der kan være penge at spare ved at efterisolere sin klimaskærm – særligt hvis du bor i et hus af ældre dato. Loftisolering og hulmursisolering er de primære metoder til arbejdet og på efterisoleringdanmark.dk/loftisolering kan du læse mere om netop dette. Utætte vinduer og et gulv der ikke er isoleret er også store syndere på kontoen.

Er du i tvivl om, om dit hus er isoleret godt nok, så er det en god idé at at kontakte en energikonsulent eller en byggerådgiver, der kan komme forbi og måle dit hus.

Er du allerede klar til at kaste dig over arbejdet med isolering, så læs med her, hvor vi giver dig 6 gode råd til projektet, så du er klædt ordentligt på, inden arbejdet starter.

1) Tal med din forsikring

Der kan være visse risici forbundet med at efterisolere sit hus, og derfor er det vigtigt, at du går i dialog med dit forsikringsselskab.  Gør det allerede inden, arbejdet går i gang, så du er sikker på, at der ikke opstår problemer undervejs.

2) Husk dampspærren

Når du efterisolerer, så er det en god idé at investere i en dampspærre, der kan hjælpe med at undgå varm og fugtig rumluft i at sive ind i konstruktionen. Sker der, så er der nemlig gode forhold for at råd og skimmelsvamp kan brede sig.

3) Skær isoleringen præcist

Når du arbejder med isoleringsmaterialer, så er det vigtigt, at du skærer dem præcist til. Det nytter ikke noget at gøre det på øjemål, for hvis isoleringen ikke bliver helt tæt alle steder, så opnår du ikke den ønskede effekt.

4) Tjek den gamle isolering

Inden du lægger nye isoleringsplader ovenpå de gamle, så tjek efter om der er huller eller manglende områder i den gamle isolering. Er der det, så kan du med fordel fylde dem med hulrumsfyld, inden du lægger det nye isoleringslag på.

5) Vær omhyggelig

Vi har nævnt det før, men det kan ikke siges for ofte. Du skal være omhyggelig med at skære isoleringsmaterialet præcist til. Ikke kun for at mindske varmetabet så meget som muligt, men også fordi en god isolering giver et bedre indeklima.

Brug professionelle fagfolk

Du kan sagtens selv efterisolere store dele af dit hus, men det er et omfattende og besværligt stykke arbejde, så derfor vælger mange at benytte sig af autoriserede isolatører. Gør du det, så siger en tommelfingerregel, at udgiften til arbejdet er tjent ind igen allerede efter 3-3,5 år.