Få hjælp til skilsmisseskøde

Er ægteskabet slut, og skal jeres fælles bolig overgå til den ene af jer, skal I have lavet et skilsmisseskøde. Det er hurtigt og let, hvis du får hjælp fra en boligadvokat.

Når I får lavet et skilsmisseskøde, overtager den ene part juridisk set retten til ejendommen og dermed også de juridiske og økonomiske forpligtelser, der følger med. Er der gæld i ejendommen, skal banken sige god for handlen, og derefter er det bare et spørgsmål om at få det ordnet.

Skilsmisseskøde koster 1.750 kr. i tinglysningsafgift til staten, men hvis I vedhæfter jeres skilsmissebevilling, slipper I for at betale de 0,6% af købesummen, der ellers er almindeligt som tinglysningsafgift i en bolighandel.

Hvorfor skal skødet tinglyses?

Undrer du dig over, hvorfor man overhovedet skal tinglyses skilsmisseskødet, skyldes det, at det er den eneste måde, hvorpå man kan offentliggøre en handel i Danmark. Tinglysningen sikrer ejeren de fulde juridiske rettigheder over boligen, og derfor kalder man også processen for en sikringsagt.

Er det dig, der har overtaget jeres fælles hjem, vil din tidligere ægtefælles kreditorer ikke have mulighed for at gøre udlæg i boligen, når først handlen er tinglyst, ligesom du til gengæld får mulighed for at optage lån i boligen, hvis du ønsker det.

Når I skal handle ejendom indbyrdes, skal der stadig laves en handlesvurdering af en ejendomsmægler, og det er også nødvendigt med en købsaftale for at afslutte handle korrekt. Er du i tvivl om, hvordan du skal gribe det an – eller føler du, at din partner løber dig over ende – kan du med fordel alliere dig med en advokat, der kan guide dig gennem hele skilsmissen, så du ikke kommer ud af forholdet med hverken mere eller mindre end det, der tilhører dig. 

Vil du vide mere om skilsmisseskøder generelt, kan du læse yderligere på denne side: https://eboligadvokat.dk/skilsmisseskoede/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *