Hvordan skal du bruge epoxy resin?

Har du en båd, et bord, et gulv eller noget helt fjerde, som trænger til en kærlig hånd? Epoxy resin er vejen frem, hvis du skal lappe revner, huller eller knaster. Hvis du er i tvivl om hvordan du bruger epoxy resin, så læs med her og bliv klogere. 

Epoxy resin, også kaldet klar epoxy, er en epoxy med en lav værdi på Gardner-skalaen. Den går ind og udfylder både revner, knaster og mere i eksempelvis træ samt giver træet en jævn overflade.

Epoxy resin kan bruges på mange forskellige materialer, og det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan bruge epoxy resin på. 

Sådan kan du nemt anvende epoxy resin

Når du skal bruge epoxy resin, så er der flere forskellige måder, du kan påføre det på – det afhænger nemlig af materialet. Du kan støbe, rulle eller pensle det på materialet. 

Uanset hvilket materialer det er, og hvilken måde du påfører det på, så er det forholdsvis brugervenligt og ligetil. Der er dog nogle få ting, som du skal have i tankerne, når du arbejder med epoxy resin. 

Du skal for det første sørge for, at du bruger det i et miljø, hvor minimumstemperaturen er 15 grader. Hvis temperaturen er under 15 grader, så risikerer du at der opstår bobler og andet i overfladen, som er tæt på umuligt at få fjernet igen. 

Sørg derudover også altid for at blandingsforholdene er korrekte, når du blander epoxy resin. Du bør ikke blande det med andre opløsningsmidler. 

Du kan få alt til at shine med epoxy resin

Hvis du eksempelvis ejer en båd, så ved du allerede godt, hvor hårdt saltvand er for en båd – og ikke mindst de mange sejlture. 

En båd kræver derfor konstant pleje og reparation. Epoxy resin er derfor et produkt som mange bådejere gør brug af, fordi det er nemt og giver et flot resultat hver gang. Du kan læse flere specifikationer samt finde epoxy resin lige her: https://marinelageret.dk/baadpleje-og-vedligeholdelse-285/resin-klar-epoxy-lak-1694/

Hvis der opstår en dum knast eller revne i båden, så kan du nemt lappe det med epoxy resin – og så er epoxy resin en slags stærk super lim, så det holder med garanti. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *