Renere luft og billigere varme med en luft til luft varmepumpe

Miljø- og klima venlige tiltag blandt private er noget af det, der kan gøre en kæmpe forskel for vores klode i fremtiden. Derfor er der p.t. stigende fokus på de største klimasyndere i vores hverdag – og på, hvad vi selv kan gøre for at holde dem nede.

Energi effektiv opvarmning af private boliger med varmepumper

En af de helt store brikker i spillet om klimaet, er opvarmning af boligen – i hvert fald på vore kolde breddegrader. Er du en af dem, som stadig opvarmer din bolig ved hjælp af forældede elektriske radiatorer (som nok er den opvarmnings metode med den laveste energiudnyttelse) eller med vand varmet op af et slidt fyr, kan du spare mange penge ved at skifte til en såkaldt varmepumpe.

Samtidig vil du med en varmepumpe kunne melde dig på holdet af klimaforkæmpere, idet varmepumpen med sin høje energi effektivitet er det mest miljøvenlige alternativ for private boligejere på markedet den dag i dag. Du sparer op imod 60% af dine udgifter til varme, selv under kolde vintre. Og da det er muligt at opnå tilskud til opsætning af en varmepumpe, er der yderligere incitament til at skrotte elvarmen eller det udtjente fyr.

Jeg har elvarme – hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Der findes grundlæggende to forskellige typer varmepumpe på markedet, som hver især egner sig til forskellige former for opvarmnings metoder. Varmer du hjemmet op med vandradiatorer, i hvilke der cirkulerer vand som er varmet op via et fyr, kan du erstatte fyret med en luft til vand varmepumpe og opnå såvel økonomiske besparelser som miljøvenlig udnyttelse af energien. En luft til luft varmepumpe er til dig, som varmer hjemmet op med elektricitet. Luft til luft varmepumpen sørger for en langt bedre fordeling af varmen samt rensning af den cirkulerede luft, for et sundere indeklima.

Du kan finde din nye luft til luft varmepumpe på billigventilation.dk/